Volledig scherm
Boy Boeloerditi zet Excelsior'31 op gelijke hoogte, maar krijgt later de rode kaart. © Orangepictures

Tiental Excelsior'31 pakt punt tegen Ter Leede

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ter Leede. De Rijssenaren speelden de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor doelpuntenmaker Boy Boeloerditi.

De Rijssenaren kwamen via een ongelukkige goal al snel op achterstand tegen middenmoter Ter Leede. Toch ging Excelsior’31 met een voorsprong rusten. Boy Boeloerditi maakte tien minuten voor rust de gelijkmaker en niet veel later stifte Hakim Ezafzafi een strafschop fraai binnen. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Peter Wesselink toch nog een domper te verwerken. Boeloerditi kreeg op advies van de grensrechter de rode kaart voor natrappen.

Na rust moest Excelsior’31 in numeriek ondertal de voorsprong verdedigen. Dat ging lange tijd goed, maar een half uurtje voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte door een treffer van Ian van Otterlo. In de slotfase kregen beide teams kansen op de winnende, maar het bleef bij 2-2 op De Koerbelt.

Excelsior’31 – Ter Leede 2-2 (2-1).
12. Echahbouni 0-1, 37. Boeloerditi 1-1, 40. Ezafzafi 2-1 (strafschop) 2-1, 67. Van Otterlo 2-2,

Excelsior’31: Koetsier, Beverdam, Zwiers, Davina, Schmidt, M. Gerritsen Mulkes, Reinders, Veltkamp (66. Penterman), Diks (66. Groothuis), Boeloerditi, Ezafzafi.

Rood: Boeloerditi (43e min.)

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal