Volledig scherm
Yannik de Vries. © Reinier van Willigen

Topscorer De Vries: ‘Eerst maar eens een basisplek afdwingen bij Excelsior'31'

ENSCHEDE - De keuze was reuze voor de topscorer uit het regionale amateurvoetbal. Yannik de Vries (21) heeft de knoop doorgehakt en gaat van Eilermark naar Excelsior'31.

31 doelpunten maakte je afgelopen seizoen, je telefoon stond roodgloeiend?

De Vries: ,,Best wel. Ik kon uit iets van vijf clubs kiezen. In het verleden was ik vaak degene die een bal af gaf, zelf scoorde ik niet zo veel. Dit seizoen was het anders en dan merk je meteen wat veel scoren voor gevolgen heeft. Mensen zien het topscorersklassement in de krant, er wordt over gesproken. Ook wekelijks als we met Eilermark speelden. Dan hoorde je tegenstanders vooraf zachtjes tegen elkaar zeggen: ‘is dat die topscorer?’ Wel grappig. Mijn keuze om afgelopen seizoen van Go Ahead Eagles terug te gaan naar m'n oude club Eilermark was gewaagd, het kan je maken of breken. Ik wilde me op een lager niveau weer in de kijker spelen en dat is gelukkig gelukt.”

Waarom ga je naar Excelsior'31 en niet naar een van de andere geïnteresseerde clubs? 

,,Ik hoorde eigenlijk alleen maar goede en positieve verhalen over Excelsior. Het eerste contact met Excelsior had ik al kort na de winterstop. Maar ik wilde toen nog geen besluit nemen. Kampioen worden met Eilermark, dat moest eerst. Dat is gelukt.” 

Wat als Excelsior niet naar de derde divisie was gepromoveerd? Was je dan ook naar de club uit Rijssen gegaan?

,,Ik denk het wel. Het zaterdagvoetbal had sowieso al mijn voorkeur, het is een prachtig podium om te laten zien wat ik kan. Ik voetbal niet voor het geld. Ik heb geen contract bij Excelsior, maar ga er op amateurbasis spelen.”

Als je 31 goals maakt in de derde klasse, dan maak je er in de derde divisie...?

,,Daar doe ik echt geen uitspraak over. Eerst maar eens een basisplek afdwingen bij Excelsior'31. Op 18 juni is al de eerste training, ik kijk er naar uit.”

Amateurvoetbal