Volledig scherm
Yannik de Vries, hier nog in het shirt van Eilermark, is zonder een wedstrijd te spelen alweer vertrokken bij Excelsior'31. © Reinier van Willigen

Topscorer De Vries: ‘Jammer dat het zo gelopen is’

RIJSSEN – Het avontuur van Yannik de Vries bij z'n nieuwe club Excelsior’31 duurde heel kort. Al voor het begin van de competitie is de aanvaller, afgelopen seizoen met 31 doelpunten voor Eilermark de topscorer van het regionale amateurvoetbal, alweer weg uit Rijssen.

De Vries (21) wil weinig zeggen over de reden is van z’n plotselinge vertrek bij derdedivisionist Excelsior’31. ,,Het zijn privé-omstandigheden”, aldus de voetballer. ,,Wat ik wel kan vertellen is dat het niets met Excelsior’31 te maken heeft. Ik had ontzettend veel zin om me te bewijzen op hoog niveau en het ging ook prima in het eerste deel van de voorbereiding, maar er spelen wat andere dingen buiten voetbal. Ik wilde niet meer wachten en bijvoorbeeld in oktober, als het seizoen al een tijdje bezig is, pas zeggen dat ik niet verder kon. Misschien dat Excelsior nu nog een vervanger kan vinden. Jammer dat het zo gelopen is.”

De Vries scoorde afgelopen seizoen aan de lopende band bij derdeklasser Eilermark. De clubs stonden in de rij voor de speler die in jeugd voetbalde van FC Twente en Go Ahead Eagles. Hij koos voor Excelsior, maar maakt dus nu al een pas op de plaats. Wat de toekomst brengt? ,,Geen idee. Ik kan altijd weer naar m’n oude club Eilermark. Maar toen ik daar vorig jaar terugkeerde, was dat echt met het idee om er maximaal een jaar te spelen en dan een stap omhoog te maken. Voorlopig doe ik het rustig aan.”

Amateurvoetbal