Volledig scherm
Voorwaarts-trainer Dick Beverdam, hier nog actief als trainer bij Hulzense Boys. © Toma Tudor

Trainer Voorwaarts verrast: 'Dat wist ik helemaal niet'

derde klasse dWESTERHAAR - Zonder er zelf weet van te hebben pakte Dick Beverdam zaterdagmiddag met 'zijn' Voorwaarts de tweede periode in de derde klasse D. Niet door gelijk te spelen of te winnen. De ploeg uit Westerhaar hoefde er niet eens voor in actie te komen. Een nederlaag van Bergentheim volstond.

"Daar waren wij helemaal niet mee bezig", reageert de oefenmeester op de periodewinst. Voorwaarts gaat aan kop met vier punten voorsprong op Oranje Nassau. "Natuurlijk gaan wij voor kampioenschap. Stel dat we dat niet halen en Oranje Nassau haalt ons nog in, dan krijgen wij als nummer twee de eerste periode van Oranje Nassau. Op die manier hadden we er niet bij nagedacht."

Werklust

Er wordt in Westerhaar stiekem gefluisterd over het kampioenschap. "De jongens hebben het er wel over, maar dat is logisch." Twee weken geleden kreeg Voorwaarts een flinke tik te verwerken, toen er met 2-1 werd verloren bij SVVN in Nijverdal. "Dat was een enorme domper. Zulke wedstrijden kom je tegen. Wij moeten ook beseffen dat we geen wereldploeg hebben. De jongens moeten het hebben van de werklust."

Quote

We moeten beseffen dat we geen wereldploeg hebben

Voorwaarts-trainer Dick Beverdam

Ondanks de verliespartij heeft Beverdam met Voorwaarts de voorsprong op Oranje Nassau uitgebreid. De Almelose formatie speelde gelijk tegen DES en Rijssen Vooruit. "Wij hebben ook nog een zwaar programma voor de boeg met Kloosterhaar, Bergentheim en Wilhelminaschool. Allemaal ploegen die bovenin meedraaien."

Aderlating

Beverdam heeft zijn contract verlengd en zit daardoor ook volgend seizoen op de bank bij de ploeg uit Westerhaar. Daarin moet hij het doen zonder sterkhouder Bernd Bove. De aanvoerder vertrekt na dit seizoen naar buurman DOS'37. "Heel jammer voor de club, maar zijn keuze om hogerop te spelen valt te begrijpen. Als we promoveren zouden we hem alleen heel goed bij Voorwaarts kunnen gebruiken."

Volledig scherm
Eerder dit seizoen wist Voorwaarts op eigen veld met 3-1 te winnen van Bergentheim. © Bert Kamp

Amateurvoetbal