Tubantia heeft het lastig in de eerste klasse.
Volledig scherm
Tubantia heeft het lastig in de eerste klasse. © Marieke Amelink

Tubantia hoopt dat Bert Schippers eerder kan beginnen

HENGELO - Eersteklasser Tubantia knokt dit seizoen tegen degradatie. Die strijd zal de voetbalclub verder voeren zonder trainer Eric van Zutphen, die deze week vertrok.

Over de reden van de breuk hullen Tubantia en Eric van Zutphen zich in stilzwijgen. De oefenmeester zegt dat daarover een afspraak is gemaakt. "Ik ga niet iets zeggen dat eventueel tegen mij gebruikt kan worden. Met de club heb ik de afspraak gemaakt om niets te zeggen. Daar houd ik me aan", zegt Van Zutphen.

Solidair

Voorzitter Edgar Teune van de technische commissie is evenmin spraakzaam over het heenzenden van Van Zutphen. De clubleiding vindt dat buiten de club en trainersstaf niemand hoeft te weten waarom de trainer opeens weg is. Assistent-trainer Richard de Boer heeft zich solidair verklaard en is eveneens weg. „We doen er geen uitlatingen over. Dat is een gentlemen’s agreement”, zegt Teune.

Jeugdtrainer Bas van der Wal neemt voorlopig de honneurs waar in Hengelo. Tubantia hoopt dat de nieuwe hoofdtrainer Bert Schippers voor komend seizoen al eerder kan beginnen. "Schippers heeft momenteel geen club", zegt Teune. Schippers neemt het dan over van Van der Wal, die trainer van Tubantia o19 1 is.

Ranglijst

Tubantia verloor afgelopen weekeinde met 2-1 van De Zweef, een ploeg die behalve de sportieve eer nergens meer om speelt. De Zweef stopt immers na dit seizoen met het zondagteam. Het was de derde nederlaag op rij voor Tubantia. De ploeg staat nu elfde (van de veertien teams). De hekkensluiter degradeert aan het einde van dit seizoen rechtstreeks, de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie.

Amateurvoetbal