Volledig scherm
© Thinkstock

Tubantia onderzoekt ‘ons’ amateurvoetbal: vul dit weekend nog de enquête in

ENSCHEDE - Vechtpartijen, bedreigingen, racistische opmerkingen; het voetbalveld is helaas vaak een smeltkroes van emoties. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met ‘ons’ amateurvoetbal? Dat wil Tubantia van u weten.

De KNVB gaf na ongeregeldheden bij de amateurwedstrijd Phenix-SVV’91 tegenover deze krant aan dat er veel clubs zijn die niet langer tegen Enschedese clubs willen voetballen. Er kwamen zelfs zoveel verzoeken van clubs binnen dat de KNVB problemen heeft volwaardige competities te vormen.

Een van de redenen? Agressief gedrag. Maar heel veel meer liet de KNVB daar niet over los. De Federatie Enschedese Voetbalverenigingen (FEV) besprak het ‘imagoprobleem’ met de Enschedese clubs. Samen gaan ze er wat aan doen. 

Hoe groot is probleem? 

Maar hoe groot is dit probleem eigenlijk? Wat is er gebeurd dat teams bepaalde tegenstanders weigeren? Zijn spelers geïntimideerd? Bedreigd? Zijn er vechtpartijen geweest? Hoe vaak komt dit voor? En, ook niet onbelangrijk, gebeurt dit vooral bij clubs in Enschede? Of komt het net zo vaak voor bij andere clubs in ons gebied? Vragen die zowel de voetbalbond als de FEV niet kunnen beantwoorden. Maar betrokkenen uit het amateurvoetbal zelf wel.

TC Tubantia wil daarom graag van spelers, supporters, scheidsrechters, bestuurders, trainers, leiders en andere betrokkenen van voetbalclubs in Twente en de Achterhoek weten wat ze vinden van ‘ons’ amateurvoetbal. 

Met een speciale enquête brengen we in kaart wat er speelt en welke incidenten er in de afgelopen drie jaar hebben plaatsgevonden. Of meldt u incidenten al niet eens meer? We horen het graag. 

De enquête staat sinds zaterdag online en is de komende weken in te vullen

Amateurvoetbal