Volledig scherm
TUBBERGEN - Marcel Waaijer bij zijn terugkeer vorig jaar bij het toen net naar de eerste klasse gepromoveerde TVC’28. © Robin Hilberink

TVC’28 gaat afscheid nemen van coach Marcel Waaijer

TUBBERGEN - Het vertrek van trainer Marcel Waaijer bij TVC'28 is nabij. Spelers en bestuur hebben geen  vertrouwen meer in de hoofdcoach van de eersteklasser uit Tubbergen.

De scheiding tussen beide partijen is opmerkelijk omdat TVC'28 zich dit seizoen, na de promotie vorig jaar, keurig heeft gehandhaafd in de eerste klasse van de zondagcompetitie.  Met een 2-1 thuiszege op WAVV uit Wageningen verzekerde de ploeg van Marcel Waaijer zich op de laatste speeldag, zondag 26 mei, van lijfsbehoud. 

Vertrouwenskwestie

Niets wees dan ook op een vertrek van de hoofdtrainer, die nog een contract heeft voor een jaar. Maar naderhand is de vertrouwenskwestie in de selectie gaan opspelen en inmiddels is de positie van Waaijer onhoudbaar.  Bestuur en coach moeten er nu financieel zien uit te komen.

Marcel Waaijer onthoudt zich van commentaar en verwijst door naar het bestuur. Maar ook vicevoorzitter Edwin Oosterloo van TVC'28 houdt zich stil en wil het naderende vertrek van Waaijer niet bevestigen: ,,Hij heeft nog steeds een contract en meer is er niet over te zeggen.”

Rentree

Marcel Waaijer (57) maakte een jaar geleden zijn rentree bij TVC'28. Na perioden bij DOS’37, VV Den Ham, FC Berghuizen en ASC’62 kwam hij terug bij de club waar hij van 2000 tot 2003 ook al hoofdtrainer was. Waaijer tekende voor twee jaar maar het houdt na een seizoen dus op.

Amateurvoetbal