Volledig scherm
PREMIUM
Holten is ijzersterk begonnen aan het seizoen. © Bert Kamp

Twaalfklapper voor Holten in bijzondere seizoensopening

HOLTEN - Vierdeklasser Holten reisde vorige week voor niets af naar Zwolle en moest de seizoensopening een week uitstellen. Zondag begon de ploeg van trainer Richard van Dellen met een thuisduel tegen DAVO uit Deventer. Na 90 minuten voetbal stond er een eindstand van 12-2 op het scorebord op sportpark Meermanskamp. Aanvoerder Daan Wissink (29) over de bijzondere start.

Net als alle overige amateurploegen zou Holten vorige week aan het seizoen beginnen. De vierdeklasser reisde af naar SV Zwolle, maar hoorde eenmaal daar dat het duel niet gespeeld zou worden. De scheidsrechter had zich afgemeld, maar de voetbalbond was vergeten een vervanger te regelen. 'Foutje bedankt', maar die kater hebben de Holtenaren zondag in een klap weggespoeld. "In de eerste minuut kregen we een strafschop mee en na een kwartier spelen stond het al 5-0", blikt Wissink terug.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal