Volledig scherm
Voorzorgsmaatregelen bij Juventa'12. © Twitter @Juventa12Fans

Twentse sportclubs nemen voorzorgsmaatregelen op Storm Ciara

ENSCHEDE - De aanstaande Storm Ciara heeft er voor gezorgd dat vrijwel alle sportparken in de regio zondag een desolate aanblik hebben. Regionale clubs hopen zo weinig mogelijk gevolgen te ervaren van de storm en nemen daarom de nodige voorzorgsmaatregelen. Een overzicht:

Juventa’12

In Wierden wil men bij voetbalvereniging Juventa’12 ook na zondag nog door met de vlaggen. Voor de zekerheid hebben vrijwilligers zondagmorgen alvast de masten uit de grond gehaald. Het vlaggenschip van de vierdeklasser zou zondagmiddag een thuisduel spelen tegen Sportclub Overdinkel, maar net als alle andere duels in Nederland ging dat niet door.

HC Twente

Bij Hockeyclub Twente in Hengelo zitten ze ook niet op stormschade te wachten. Voor de zekerheid werden de doeltjes zondagmorgen al plat op het kunstgras gelegd. Ook de reclamedoeken mochten voor een dag naar binnen.

Barbaros

Iets verderop in Hengelo namen de mensen van voetbalvereniging Barbaros ook het zekere voor het onzekere. Alle vlaggen langs het hoofdveld werden uit de grond gehaald en platgelegd. Dat is nog een flinke klus, zoals te zien is op onderstaand filmpje dat de club deelde. Barbaros zou zondagmiddag op bezoek gaan Bon Boys in Haaksbergen, maar de spelers van trainer Ugur Yildirim hebben een vrije dag gekregen van de voetbalbond.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal