Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Twentse voetbalclubs doen dringend beroep op ouders

ENSCHEDE - De sportcomplexen zijn gesloten, maar de regionale voetbalvelden werden dinsdag overspoeld met spelende kinderen. Clubs en gemeentes doen een dringend beroep op ouders de kinderen niet meer naar de velden te laten gaan.

‘Het leek wel een sportdag’, zo omschreef een vrijwilliger van de Haaksbergse voetbalclub Bon Boys het tafereel toen hij dinsdagmiddag een kijkje ging nemen op het sportcomplex. Tientallen kinderen waren daar vrolijk aan het voetballen, terwijl het complex op slot zat. Op andere plekken in de regio hetzelfde beeld. Overal waren dinsdag grote groepen kinderen op de velden te vinden. 

Klemmend beroep

Verschillende clubs hebben inmiddels via hun site een statement afgegeven. Ook de gemeente Twenterand doet een klemmend beroep op de verantwoordelijkheid van een ieder. „Wij worden benaderd door verschillende sportverenigingen in Twenterand dat er de afgelopen dagen groepen kinderen spelen op velden van de gesloten sportcomplexen”, zo staat op de site van de gemeente te lezen. „Wij doen een dringende oproep aan zowel de kinderen als de ouders om dit niet te doen.”

Het bestuur van Bon Boys sluit zich hierbij aan. „Natuurlijk begrijpen wij dat kinderen dolgraag willen voetballen. We zien het liefst ook volle velden en een vol sportpark. Toch moeten we dat de komende periode even niet doen. De reden is bij iedereen bekend. Samen moeten we het Coronavirus een halt toeroepen. We doen dan ook een klemmend beroep op alle ouders en spelers”, zo valt te lezen op de clubsite.

Amateurvoetbal