Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Dongen was gestopt met voetballen, maar speelt nu met succes bij Drienerlo. © Reinier van Willigen

UT-student Jan van Dongen scoort er lustig op los: ‘Blijf graag bovenaan de lijst staan’

ENSCHEDE - Voetballer Jan van Dongen is met twintig goals momenteel (gedeeld) topscorer van de regio. De student van Universiteit Twente is vooral de laatste weken op dreef.

Het is dit seizoen bijna een zekerheid dat Jan van Dongen scoort in wedstrijden van Drienerlo. De afgelopen acht duels vond hij telkens het net voor de groen-witte formatie. En in die reeks maakte hij ook nog eens maar liefst vijftien treffers. In de duels daarvoor scoorde Van Dongen er vijf, wat hem brengt op 20 goals en een gedeelde koppositie in het topscorersklassement in deze krant.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal