Volledig scherm
Waldo Rhebergen in actie namens RKZVC. © Jan Ruland van den Brink

Van de top naar de kelder, Waldo Rhebergen verruilt RKZVC voor Sportclub Rekken

nagalmOpmerkelijke uitslag? Bijzonder moment? Iets anders opvallends? Wekelijks maken we een rondje langs de velden. Vandaag: RKZVC/Rekken.

Jarenlang speelde middenvelder Waldo Rhebergen (30) in de top van het regionale amateurvoetbal. Zijn laatste maanden bij hoofdklasser RKZVC zijn aangebroken, want in de zomer keert hij terug bij Sportclub Rekken - flink wat niveautjes lager. Op sportpark ‘t Asterloo zette een piepjonge Rhebergen zijn eerste stappen op het voetbalveld.

Vier seizoenen geleden twijfelde hij al. Rhebergen zat op dood spoor bij Rigtersbleek en stond op het punt om terug te keren in Rekken, de club die hij als 12-jarige jongen achter zich liet voor de jeugdacademie van FC Twente. Op het laatste moment wist RKZVC hem nog te verleiden voor een mooi avontuur. “Maar nu gaat het er echt van komen. Ik ben er na lang onderhandelen financieel uitgekomen met Rekken”, grapt Rhebergen.

Perfect moment

Quote

Ik ben nu op een punt dat andere dingen belangrij­ker worden. Mijn vrouw en ik hebben een kleine gekregen en na achttien jaar voetballen op een hoog niveau is het mooi geweest

Waldo Rhebergen

De middenvelder woont in Eibergen, maar is geboren en getogen Rekkenaar. Een terugkeer stond voor hem vast. “Dit is een perfect moment. Ik ben nu op een punt dat andere dingen belangrijker worden. Mijn vrouw en ik hebben een kleine gekregen en na achttien jaar voetballen op een hoog niveau is het mooi geweest.”

Er zijn maar weinig voetballers in de regio die zo herkenbaar spelen als Rhebergen. Hij is klein van postuur, maar ijzersterk in duels. O-benen die je nergens anders ziet, maar altijd handelend op maximale snelheid. “Als je alleen naar de successen kijkt, dan zijn mijn jaren bij RKZVC de mooiste. We speelden in de tweede klasse toen ik daar kwam. Niemand - ik dus ook niet - had verwacht dat we vier jaar keurig zouden meedraaien in de hoofdklasse. Onbeschrijfelijk. Toch doe ik HSC’21 en Rigtersbleek te kort als ik zeg dat RKZVC mijn mooiste tijd was.”

Van hoofdklasse naar vijfde klasse

Wat opvalt aan de overstap van Rhebergen, is dat hij de hoofdklasse inruilt voor de vijfde klasse. Alhoewel, Rekken is koploper en staat maar liefst zeven punten los, dus de vierde klasse lonkt. “Ik heb er vertrouwen in dat ze de titel gaan pakken. Ik ben een paar keer wezen kijken dit seizoen, maar ze zijn te sterk voor dit niveau. Ik ga komend seizoen zien hoe het niveauverschil me bevalt. Maar het zal wel even wennen worden.”

Het is niet de bedoeling dat Rhebergen komend seizoen opeens alles naar zijn hand gaat zetten in het grensdorp. “Met plezier lekker in de regio voetballen is voor mij het belangrijkste. En als dat dan in de vierde klasse is, dan vind ik dat prima. Het is nou eenmaal zo. Had ik dan eerst naar Eibergen of zo moeten gaan om de overstap geleidelijker te maken? Dat vind ik onnodig. Bovendien zou ik me daarna nooit meer in Rekken kunnen vertonen.”

Volledig scherm
Rhebergen als speler van HSC'21. © Wim Busschers

Amateurvoetbal