Volledig scherm
BWO speelt met het eerste team op zondag in de tweede klasse. De ploeg staat in die competitie onderaan. © Bert Kamp

Voetbalclub BWO wil ook zaterdagteam

HENGELO - Tweedeklasser BWO overweegt komend seizoen een eerste zaterdagelftal op te richten. De nieuwe Hengelose ploeg zou dan instromen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. BWO wil echter ook op zondag met een eerste elftal aan de competitie blijven meedoen. 

,,Onze voorkeur nu is een eerste elftal op zondag én zaterdag. Het zondagvoetbal gaan we komende twee à drie jaar niet overboord gooien”, zegt voorzitter Lukas van Belkum van BWO. De selectie is gepolst over een overstap naar zaterdag. Slechts enkele spelers willen naar de zaterdag.  BWO mikt bij een nieuw zaterdagelftal onder meer op oud-spelers die terugkeren.

Stadgenoten Achilles’12, Tubantia en ATC’65 beschikken al over een eerste zaterdag- en eerste zondagteam.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal