Volledig scherm
Jari Hellegers in het shirt van z’n nieuwe club SpVgg Vreden © SpVgg Vreden

Voetballer Hellegers maakt transfer naar Duitsland

HENGELO - Jari Hellegers verruilt de Nederlandse competitie voor de Duitse. De 19-jarige aanvaller gaat per direct van Barbaros (tweede klasse) naar SpVgg Vreden. 

Vreden komt uit in de Verbandsliga. „Dat kun je, denk ik, vergelijken met de hoofdklasse in Nederland”, zegt Hellegers. „Een mooie kans waar ik heel blij mee ben. Volgende week begint de competitie weer.”

Volgens Hellegers is het verschil tussen de Duitse en Nederlandse competitie enorm. „De intensiteit is niet met elkaar te vergelijken. Het gaat ook allemaal veel sneller. We trainen drie keer in de week, in de voorbereiding zelfs vier keer. Afgelopen zomer werd ik al benaderd door Vreden, maar toen kwam het nog niet van een overstap. Nu alsnog wel.”

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal