Volledig scherm

Voetbaltrainer Slotman per direct weg bij vierdeklasser Hengelo

HENGELO - Voetbaltrainer Peter Slotman is donderdagmiddag per direct opgestapt als hoofdtrainer van zondagvierdeklasser HVV Hengelo. De 38-jarige coach diende zelf zijn ontslag in na een roerige periode bij de club.

Slotman stapte vorig seizoen in bij de club, na het vertrek van collega-trainer Thijs Vaanholt. De onervaren coach kon in de derde klasse A degradatie niet voorkomen en hoopte dit seizoen met veel nieuwe spelers in de vierde klasse opnieuw te kunnen beginnen.

Conflict
Slotman had al vroeg in het seizoen een conflict met de technische commissie en besloot daarom eind september vrijaf te nemen. Ook na het opstappen van technische leidsman Abjan Scholten veranderde er volgens Slotman niets. "Ik heb het nog even geprobeerd, maar ik voel gewoon te weinig vertrouwen vanuit het bestuur om hier verder te gaan", zegt Slotman.

Accepteren
Hengelo-voorzitter Fons Nijland: "Wij betreuren Peter zijn beslissing enorm, maar we moeten het accepteren. Gelukkig hebben we door het inhaalweekeinde wat meer tijd om een waardige vervanger te zoeken. Deze hopen we de komende week te kunnen presenteren."

Amateurvoetbal