Volledig scherm
© Lars Smook

Vogido van degradatieklant tot titelkandidaat

ENSCHEDE - Koploper Vogido blijft verrassen in de derde klasse A. Afgelopen weekeinde won de ploeg ook bij stadsgenoot SC Enschedet: 2-3.


Dat er in korte tijd veel kan veranderen in de voetballerij bewijst Vogido dit seizoen. Eind mei van dit jaar kon tegen Saasveldia maar net degradatie voorkomen worden. Een kleine zes maanden later zijn de mannen van trainer Arno Leppink de trotse koploper van de derde klasse A.
„We zijn een andere weg ingeslagen”, zegt Leppink na de zege op Sportclub. „Vorig jaar zat alles tegen. We hadden enkele jongens die dachten dat ze alles konden beslissen. Daardoor ontstond een bepaalde strijd binnen de ploeg en dat wilden we niet. We zijn duidelijk geweest naar de jongens over wat er gevraagd wordt en nu zie je de omslag. Iedereen wil weer bij het eerste elftal horen.”

Belangrijke schakels
Ten opzichte van vorig jaar is er bij Vogido een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo kwam doelman Scott Versteeg over van FC Twente en is ook de 20-jarige Bert Verschoor terug op het oude nest. Laatstgenoemde vertrok vorig seizoen naar Rigtersbleek, maar keerde deze zomer terug. „Vogido is een beetje mijn club geworden”, zegt Verschoor. „Vorig jaar ben ik veertien weken geblesseerd geweest. Ik had een gescheurde buikspier. Maar verder speelde ik alles.”
Toch besloot hij terug te keren naar de club waar hij in de hogere jeugdelftallen actief was. „Nadat ik bij Sparta in de jeugd speelde, ben ik naar Vogido gegaan en heb daar vrienden gemaakt. Het gemis van mijn vrienden en het verre reizen bij Rigtersbleek heeft mij doen besluiten terug te keren bij Vogido.”
Het enige waar het bij Vogido nog aan ontbreekt dit seizoen is een voetballende middenvelder, vinden Leppink en Verschoor. „We missen iemand die de rust in de ploeg kan brengen. Op voetballende momenten komen we er best aardig uit, maar op beslissende momenten kan het beter.”
Dat gemis wordt gecompenseerd door een voorhoede met scorend vermogen. Ook gisteren kwamen de doelpunten van drie verschillende spelers. Verschoor: „De drie voorhoedespelers weten alle drie het net te vinden. De ploeg wordt om ons heen gebouwd en dat betaalt zich uit.”

Kampioenschap
Vogido verloor dit seizoen pas een keer in een competitie waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Leppink had zelf ook niet verwacht dat het zo goed zou draaien. „Of we boven verwachting presteren? Misschien wel. Na de winterstop kijken we waar we staan, maar we gaan geen uitspraken doen over een eventueel kampioenschap.”
Ook Verschoor wil het woord ‘titelkandidaat’ niet in de mond nemen. „We zijn zeker niet kandidaat nummer een. Het zou leuk zijn, maar ik ga er niet vanuit. Daarvoor zitten er namelijk te veel goede ploegen in deze competitie.”

Amateurvoetbal