Volledig scherm
Quick-trainer Michel Steggink zag zijn ploeg afgelopen week met 5-1 en 6-1 verliezen van clubs uit lagere klassen. © Reinier van Willigen

Voorbereiding om heel snel te vergeten voor Quick’20

OLDENZAAL - Voor Quick’20 is het te hopen dat de voorbereiding niets zegt over de competitie, die aanstaande zondag weer begint. De derdedivisionist speelde afgelopen week twee oefenduels en kreeg twee keer een pak slaag.

Quick'20-trainer Michel Steggink was in eerste instantie blij met de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen eersteklasser TVC'28. Hij hoopte op revanche van zijn ploeg na de forse 5-1 nederlaag een aantal dagen eerder tegen hoofdklasser Excelsior'31. Een keer (ruim) verliezen kan - Excelsior speelt maar een niveau lager dan Quick en draait bovenin mee.

'Laat maar zien dat het een incident was en het ook anders kan', zei Steggink tegen z'n spelers voor de ontmoeting met TVC. Maar de tweede partij van 2019 leverde nog meer frustratie op dan de eerste: 6-1. "Ik snap niet waar dit vandaan komt", sprak de coach. "Ik ga ook niet naar excuses zoeken, naar verzachtende omstandigheden. We moeten ons diep schamen."

Los zand

Het goede nieuws voor Quick: het waren maar vriendschappelijke potjes. Bovendien kan het aanstaande zondag in de competitie (thuis tegen Quick Den Haag, aanvang 14.00 uur) alleen maar beter gaan, hoewel ze dat in Oldenzaal ook dachten na de oorwassing tegen Excelsior'31. Steggink: "In beide oefenduels was het los zand, speelden we niet als een team. Dan krijgen we het tegen elke ploeg zwaar. Gelukkig weet ik dat het anders kan, en dat hebben we ook laten zien. Deze duels moeten we heel snel vergeten. Keihard werken: dat is wat ons te doen staat. Maar het lijkt me duidelijk dat we nou niet bepaald met een lekker gevoel aan deel 2 van de competitie beginnen."

Quick sloot 2018 af als nummer 15 van de derde divisie. Achttien ploegen telt de competitie. De onderste twee teams degraderen aan het einde van de rit rechtstreeks, de nummers 15 en 16 gaan de nacompetitie in. Quick zal een plek moeten stijgen om zeker te zijn van handhaving.

Een jaar geleden leek Quick af te stevenen op een kansloze degradatie, maar bleef de ploeg toch in de derde divisie dankzij een fantastisch tweede deel van de competitie. "Ik verwacht dat je voor rechtstreekse handhaving zo'n veertig punten nodig hebt", aldus de coach. "We hebben er nu veertien en moeten vol aan de bak. Maar dat wisten we al bij het begin van de competitie."

Het is nog niet bekend welke club Steggink komend seizoen traint. Wel staat vast dat hij Quick na twee jaar verlaat. "Er loopt niets op dit moment. Op hoog niveau is eigenlijk alles al bezet. Misschien neem ik wel een sabbatical. Trainer zijn op dit niveau kost heel veel tijd. Het is leerzaam, maar ook zwaar. Zeker met wedstrijden zoals die van afgelopen week."

Amateurvoetbal