Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Vooruitblik amateurvoetbal: AJC’96 en Tubanters spelen kelderduel in derde klasse

ENSCHEDE – Nog drie speelrondes in het amateurvoetbal, totdat de winterstop begint. Dit weekeinde staan er in de regio vooral veel spannende duels in de onderste regionen van de competities op de rol. Een overzicht:

Zaterdag, tweede klasse H
Quick’20 (zat.) – Be Quick’28

In elf duels heeft het zaterdagteam van Quick’20 nog geen wedstrijd gewonnen. Het is dan ook hekkensluiter met drie puntjes. Willen de Oldenzalers nog wat maken van het seizoen, dan moet de ploeg zaterdag punten pakken tegen Be Quick’28. De Zwollenaren staan met tien punten twee plaatsen boven Quick’20.

Zondag, eerste klasse E
Rohda Raalte – De Zweef

In de eerste klasse E is het wekelijks schuiven op de ranglijst. Het gat tussen de nummer 3 en de nummer laatst is zes (!) punten. Rohda en De Zweef bezetten met 16 punten plek 3 en 4. Als de ploegen die plek willen vasthouden, is winst noodzakelijk. Daarnaast is winst welkom, aangezien de twee koplopers Bemmel en BVC’12 steeds verder uitlopen.

Zondag, derde klasse A
AJC’96 – De Tubanters

Zowel AJC’96 als De Tubanters heeft het moeilijk in de sterke derde klasse A. De ploeg uit Losser verzamelde slechts vier punten, De Tubanters nog maar één schamel puntje. Om de aansluiting te behouden kunnen beide ploegen winst daarom goed gebruiken.

Zondag, vierde klasse A
Saasveldia – Sp. Overdinkel

Saasveldia en Sp. Overdinkel draaien beide prima mee in de vierde klasse. De teams staan respectievelijk tweede en derde. Losser gaat met dertig punten aan kop. Om de koploper in het vizier te houden, heeft Saasveldia winst nodig, maar Overdinkel denkt er ongetwijfeld hetzelfde over. Ook speelt de periode een rol voor beide elftallen.

Zondag, vijfde klasse A
Bornerbroek – Manderveen

Bornerbroek en Manderveen staan met vier punten onderaan in de vijfde klasse. Degraderen kan niet in deze kelderklasse, maar bij winst maakt een van de twee ploegen waarschijnlijk een mooi sprongetje op de ranglijst. Opvallend: zowel Bornerbroek als Manderveen pakte alle vier de punten in uitwedstrijden.

Amateurvoetbal