Volledig scherm
© Bert Kamp

Vooruitblik amateurvoetbal: derby's en strijd om periodetitels

ENSCHEDE – Na een inhaalweekend staat er dit weekend weer een vol programma in het amateurvoetbal op de rol. Enkele mooie derby’s, maar ook veel duels waar om de periode wordt gestreden . Een overzicht.

Zaterdag, hoofdklasse B
Excelsior –AZSV

In Rijssen ontvangt Excelsior’31 zaterdag AZSV. De Rijssenaren begonnen zwak aan de competitie, maar zijn de laatste vijf duels ongeslagen. De gasten uit Aalten doen het iets minder dan Excelsior’31. Beide ploegen wonnen vorige week in de districtsbeker.

Zaterdag, eerste klasse D
Vroomshoopse Boys – Deto

Ook dit weekend weer een derby in de eerste klasse D. Op De Bosrand treffen Vroomshoopse Boys en Deto elkaar. Bij beide elftallen wil het nog niet vlotten dit seizoen, want ze pakten nog maar vier punten, waarmee ze op plek tien en elf staan. Daar komt nog bij dat het gaat naar plek 9, die DOS’37 inneemt, al zes punten is. Beide ploegen kunnen de winst daarom extra goed gebruiken.

Zondag, derde klasse A
SC Enschede – NEO

Een mooi duel in Enschede. SC Enschede treft NEO en beide ploegen kunnen de periodetitel nog in de wacht slepen. NEO gaat aan de leiding in de derde klasse A met zeventien punten. De thuisploeg heeft er drie minder. Victoria’28, dat op bezoek gaat bij WVV’34, doet met zestien punten ook nog mee. Zelfs Vogido en De Tukkers kunnen nog met de periode aan de haal gaan.

Zondag, derde klasse C
Bon Boys – FC Trias

Bon Boys kan het seizoen dat tot op heden goed verloopt zondag bekronen met een periodetitel. De Haaksbergenaren spelen thuis tegen FC Trias en hebben aan een punt genoeg, om DVV en VVO achter zich te houden. Trias pakte tot op heden vier punten en staat op één na laatste.

Zondag, vierde klasse A
Losser – De Lutte

Ook Losser heeft zondag aan een punt genoeg om de eerste periode te pakken. Dat kan het doen tegen buurman De Lutte, dat met tien punten meedraait in de grote middenmoot. De enige concurrent voor Losser in de periode is Saasveldia, dat in ieder geval moet winnen op bezoek bij Vasse. Saasveldia heeft een beter doelsaldo dan Losser.

Amateurvoetbal