Volledig scherm
© Christian van der Meij

Vooruitblik amateurvoetbal: Hengelose derby tussen Achilles’12 en BWO

ENSCHEDE – Een volle amateurronde op het programma, nadat vorige week de beslissingen vielen om de periodes. Dit weekend staan er verspreid over het gebied enkele mooie derby’s op de rol. Een overzicht.

Zaterdag, eerste klasse D
DETO – Hulzense Boys

In de zaterdag eerste klasse D gaat er haast geen weekend voorbij zonder een derby. Hulzense Boys bezoekt zaterdag DETO. Beide ploegen draaien nog niet echt lekker. De Vriezenveners begonnen goed aan de competitie, maar lieten daarna veel liggen. Vorige week werd er wel gewonnen in Vroomshoop. De gasten pakten één overwinning, maar verloren de overige duels.

Zondag, eerste klasse E
Rigtersbleek – Bemmel

Zondag wacht een mooie uitdaging voor Rigtersbleek. Koploper Bemmel komt langs in Enschede. De Bleek presteert nog wat wisselvallig in de eerste klasse. Met negen punten staat de ploeg van John Gielink daarmee tiende. Bemmel speelde twee keer gelijk, maar won de andere zes wedstrijden en de periode.

Zondag, tweede klasse J
Achilles’12 – BWO

Een mooie derby in Hengelo. Op ’t Wilbert ontvangt Achilles’12 zondag BWO. Beide ploegen draaien mee in de middenmoot van de tweede klasse. BWO verzamelde elf punten, Achilles twee punten meer. Om aansluiting met de top te behouden, is winst welkom voor beide elftallen.

Zondag, derde klasse B
Twenthe Goor – Overwetering

Twenthe Goor kan zich klaarmaken voor een op het oog zwaar duel. Overwetering komt langs op ’t Piepwillem. De ploeg uit Olst speelde acht duels en won die allemaal, met de periodewinst als gevolg. Twenthe heeft het lastiger. De ploeg uit Goor pakte acht punten en staat daarmee op plek elf. De verschillen zijn echter nog klein.

Zondag, vijfde klasse A
SVV – TVV

In de vijfde klasse komen SVV en TVV elkaar tegen dit weekend. De Surinaamse voetbalverenging tegen de Turkse voetbalvereniging . De ploegen, die het sportpark Wethouder Horstman samen delen, doen het tot op heden redelijk. TVV staat met negen punten tiende. SVV pakte vijftien punten en staat daarmee op plek zes. Een ander mooi onderonsje in deze klasse: Langeveen – Manderveen.

Amateurvoetbal