Volledig scherm
© Lars Smook

Vooruitblik amateurvoetbal: Super Sunday in derde klasse A

ENSCHEDE – Na een onderbreking staat er weer een vol programma amateurvoetbal voor de deur. Derby’s, kelderduels, toppers. Alles komt voorbij. Een overzicht:

Zaterdag, derde klasse D
Voorwaarts – Bergentheim

In de derde klasse zaterdag komen hoogvliegers Voorwaarts en Bergentheim elkaar tegen. Voorwaarts gaat met 25 punten aan kop. Bergentheim staat met 22 punten derde. Bergentheim won de vorige speelronde met maar liefst 7-1 en komt graag op gelijke hoogte met de ploeg uit Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Zondag, eerste klasse E
Stevo – Tubantia

Op de Peuverweide ontvangt Stevo Tubantia zondag. Stevo heeft het moeilijk met elf punten. De ploeg van Jeroen Kiepman heeft slechts twee ploegen onder zich op de ranglijst. Een vertekend beeld, aangezien nummer vijf Tubantia maar drie punten meer heeft dan Stevo. De Hengeloërs speelden vorige week voor het eerst zonder de opgestapte Bert-Jan Heins en wonnen met maar liefst 4-0.

Zondag, tweede klasse J
ATC’65 – BWO

In de tweede klasse zondag staat er weer een Hengelose derby op het programma. Een duel met belangen, want ATC’65 heeft het voorlopig moeilijk, terwijl het bij BWO ook nog niet wil vlotten. Het team van Otto Krabbe gaat dit seizoen voor promotie, maar pakte slechts twaalf punten. ATC’65 heeft nog maar zeven punten en staat op een degradatieplek.

Zondag, derde klasse A
Vogido – NEO (Victoria’28 – SC Enschede)

Super Sunday in de derde klasse A. Koploper Vogido ontvangt nummer 2 NEO in Enschede. Daarnaast komen Victoria en SC Enschede elkaar ook tegen. Victoria ging onlangs met de periode aan de haal, maar morste daarna punten. Hetzelfde deed NEO, waardoor de top van de ranglijst weer helemaal door elkaar is gehusseld.

Zondag, vijfde klasse B
Buurse – Diepenheim

De topper in de vijfde klasse B, zeker met het oog op de periodetitel die nog moet worden verdeeld. Buurse gaat aan kop met 22 punten. Het nog ongeslagen Diepenheim volgt op een punt. De concurrentie staat al zes punten op achterstand, dus de winnaar op ’t Doornbos doet een belangrijke zet naar de periode.

Amateurvoetbal