Volledig scherm
© Rikkert Harink

Vooruitblik amateurvoetbal: Topduel voor Luctor et Emergo

ENSCHEDE – De zevende speelronde in het amateurvoetbal staat op het moment van beginnen. De laatste speelronde voordat het amateurvoetbal een weekend stilligt. Een rondje door de regio.

Zaterdag, eerste klasse D
Hulzense Boys- De Esch

In de zaterdag eerste klasse D regent het dit seizoen derby’s. Zo ook dit weekend. De Hulzense Boys ontvangen De Esch. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen vanuit de tweede klasse. Een klasse hoger hebben de elftallen het beide lastig. Hulzense Boys is na zes duels nog puntloos. De Esch won een wedstrijd, maar verloor de andere vijf duels. Om aansluiting te houden is winst noodzakelijk voor de promovendi.

Zaterdag, eerste klasse D
SVZW – Vroomshoopse Boys

Een mooi steekduel op ’t Lageveld zaterdag. SVZW speelt thuis tegen Vroomshoopse Boys. SVZW begon goed aan de competitie, maar verloor de laatste twee duels. Vroomshoopse Boys heeft het vooralsnog lastig met vier punten. SVZW heeft een zege nodig zaterdag, maar de ploeg van Eric Van Zutphen kan de punten ook goed gebruiken.

Zondag, eerste klasse E
Rigtersbleek – TVC’28

Zowel Rigtersbleek als TVC’28 heeft het lastig dit seizoen in de eerste klasse E. Beide ploegen wonnen tot op heden nog maar één wedstrijd. TVC’28 heeft een punt meer dan de Enschedeërs, die vorige week onderuit gingen op bezoek bij Longa’30. TVC speelde met 0-0 gelijk tegen Orion.

Zondag, tweede klasse J
Luctor et Emergo – Schalkaar

In Almelo staat zondag een mooie topper op de rol. Op sportpark De Horst treffen Luctor et Emergo en Schalkhaar elkaar. De Almeloërs zijn nog ongeslagen. Schalkaar verloor een keer, maar liet minder punten liggen dan Luctor en staat daardoor aan kop. Zondag strijden de ploegen om de koppositie in de tweede klasse J.

Zondag, vierde klasse B
Hoeve Vooruit – TVO

Op sportpark ’t Meuken ontvangt Hoeve Vooruit zondag TVO. Zowel de Hoevenaren als de ploeg uit Beckum promoveerden. De thuisploeg staat na zes wedstrijden op zeven punten, TVO heeft drie punten minder. In eerste instantie is handhaving het doel bij de clubs. Hoeve pakte vorige week een punt bij GFC, terwijl TVO verloor van Hector.

Amateurvoetbal