Volledig scherm
© Jan Houwers

Vooruitblik amateurvoetbal: Zeldzame derby tussen Lochuizen en Neede

ENSCHEDE – Door de interlands ligt het betaald voetbal komend weekend weer stil. Niet getreurd, in het regionale amateurvoetbal staan er weer voldoende mooie potjes op het programma. Een overzicht:

Zaterdag, derde klasse D
DES - Voorwaarts

Een mooie streekwedstrijd en tegelijkertijd een topper in de derde klasse D. In Nijverdal treffen DES en Voorwaarts elkaar. DES is de competitie goed gestart met drie overwinningen uit vijf duels. Maar kan de ploeg uit Nijverdal zich weren tegen Voorwaarts? De gasten zijn nog ongeslagen en scoorde in vijf duels al 24 keer.

Zaterdag, derde klasse D
Rijssen Vooruit – RKSV

De echte derby in de derde klasse D zaterdag heeft plaats in Rijssen. Rijssen Vooruit ontvangt RKSV. Promovendus Rijssen Vooruit won drie keer, maar verloor ook twee keer. RKSV heeft het stukken lastiger dan de plaatsgenoot. Het verloor alle vijf wedstrijden en vond pas twee keer het net. Kunnen de oranjehemden verrassen?

Zondag, derde klasse A
NEO – AJC’96

NEO is de competitie goed begonnen in de derde klasse A. De Bornenaren zijn nog ongeslagen en staan bovenaan. Zondag komt het arme AJC’96 langs. De ploeg uit Losser heeft het lastig. AJC’96 verloor alles, scoorde pas twee keer en kreeg er 23 om de oren. Kan AJC’96 zich weren in Borne?

Zondag, vierde klasse A
La Premiere - UD Weerselo

In de vierde klasse A treffen twee ploegen elkaar zondag, waar het nog niet zo lekker loopt. La Premiere is met drie punten hekkensluiter en verloor vorige week met 12-0 van Saasveldia, aangezien het volledige elftal andere prioriteiten had. UD doet het niet veel beter en heeft vier punten verzameld, waardoor beide ploegen de drie punten goed kunnen gebruiken.

Zondag, vijfde klasse B
Lochuizen – Neede

Een onvervalste derby in de vijfde klasse B. Hier treffen de vlaggenschepen van Lochuizen en Neede elkaar zondag. Vanuit beide kampen werd er deze week al met spanning naar de clash gekeken, aangezien Neede altijd hoger speelde dan Lochuizen. Zo is er vanuit supportersvereniging Neede Noord al een fietscombi georganiseerd naar het nabije buurtschap. Neede gaat vooralsnog ongeslagen aan kop in de vijfde klasse, terwijl Lochuizen meedraait in de middenmoot.

Amateurvoetbal