Volledig scherm
© Christian van der Meij

Vooruitblik derde divisie (deel 1): HSC gaat voor de top 5

ENSCHEDE - Voor derdedivisionisten HSC'21 en Quick'20 begint komend weekeinde de competitie alweer. Eerste duel: de derby in Oldenzaal! In aanloop naar de aftrap een vooruitblik. Allereerst met HSC-trainer Eddy Boerhof.

Hoe veel nachten heb je wakker gelegen na de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen, die HSC met 1-0 van UNA verloor?
Boerhof: „Wakker gelegen heb ik niet, maar het heeft nog wel een tijd door m’n hoofd gespookt. Als je zo dicht bij promotie bent en het gaat in de laatste wedstrijd toch mis... Dat doet pijn. Zaterdag oefenden we tegen HHC Hardenberg, dat wel in de tweede divisie zit, en ook dan komen er herinneringen boven. De tweede divisie was een prachtige uitdaging geweest, maar ook de derde divisie brengt hopelijk genoeg moois. De voorbereiding was heel kort, en het is eigenlijk onmogelijk om in zo’n korte tijd al de optimale conditie te creëren. Maar daar heeft iedereen mee te maken.”

Wat zeggen resultaten uit de voorbereiding?
„Weinig. Je hoort vaak genoeg verhalen van clubs die in de voorbereiding alles wonnen maar bij het begin van de competitie onderuitgaan. Of andersom. In aanloop naar het nieuwe seizoen kijk ik vooral naar het spelniveau. We hadden de voorbereiding opgesplitst in twee delen, en over de serie in het tweede deel, waaronder tegen HHC (2-2 na een 2-0 voorsprong, red.) ben ik redelijk positief. We hebben een prima selectie, die in vergelijking met vorig seizoen redelijk intact gebleven is. Er is genoeg concurrentie. In grote lijnen staat het elftal, maar je weet nooit wat er in een laatste trainingsweek nog kan gebeuren, met blessures of jongens die zich echt in de kijker spelen. Wat de doelstelling betreft: na zo’n tien wedstrijden kun je pas goed zeggen wat er mogelijk is. Maar de top 5 is wel iets waar je voor gaat.”

HSC heeft zondag in de derby alleen maar wat te verliezen?
„Ik begrijp dat mensen dat misschien denken. Wij spelen al langer op dit niveau en deden vorig jaar tot het einde mee om promotie, Quick is nieuw. Maar dat zegt lang niet altijd alles. TEC was vorig seizoen nieuw, werd bijna kampioen en haalde met gemak de tweede divisie. Quick heeft een goede ploeg, een derby is anders dan anders en in de eerste wedstrijd van het seizoen is het bovendien altijd aftasten.

Amateurvoetbal