Volledig scherm
© Christian van der Meij

Vooruitblik derde divisie (deel 1): meteen volle bak voor Quick

ENSCHEDE - Voor derdedivisionisten HSC'21 en Quick'20 begint komend weekeinde de competitie alweer. Eerste duel: de derby in Oldenzaal! In aanloop naar de aftrap een vooruitblik. Na eerder HSC-trainer Eddy Boerhof is het nu de beurt aan Quick-coach Rene Nijhuis.

Is Quick’20 klaar voor de derde divisie?
Nijhuis: „Dat moet blijken. In algemene zin kan ik zeggen dat we er nog niet honderd procent klaar voor zijn, maar dat is door de korte voorbereiding, denk ik, geen enkele ploeg. Conditie opbouwen is het voornaamste doel. We zijn amateurs, maar de KNVB doet net of het om profvoetbal gaat. Vanaf HSC spelen we vijf duels in een periode van twee weken. Daarbij zit onder andere een bekerduel op woensdag om 18.00 uur in Amsterdam. Zonder vrij te nemen is dat niet te doen.”
„Hopelijk vallen we in positieve zin op. We gaan voor handhaving, maar verder hebben we een doelstelling nog echt niet bepaald. Vorig seizoen hebben we terecht promotie afgedwongen, waardoor we het nu een niveau hoger mogen proberen. Het vertrek van Reuven Niemeijer (Heracles, red.) en Sebastiaan Bökkerink (Jong Achilles’29) is wel een aderlating, Niemeijer was eigenlijk altijd wel goed voor vijftien doelpunten.”

Wat zeggen resultaten uit de voorbereiding?
„Dat we moeite hebben met scoren en we fysiek nog zeker niet top zijn. Alleen in het oefenduel tegen Eintracht Nordhorn gingen de ballen er makkelijk in en wonnen we met ruim verschil. We geven gelukkig ook weinig weg. Dat is dan weer positief.”

Quick heeft zondag in de derby alleen maar wat te winnen?
„Ja en nee. We zijn op voorhand wel de underdog, denk ik, maar we gaan zeker voor de winst. Dat doen we elke wedstrijd, maar we beseffen ons ook dat we niet wekelijks de overhand zullen hebben. Het collectief, daar begint het voor ons allemaal mee. Kampioen zullen we zeker niet worden, maar we kunnen wel regelmatig voor een verrassing zorgen. Daarbij is wel zaak om snel wat punten te pakken om eventuele onzekerheden weg te nemen. Het zou geweldig zijn om zondag in de derby meteen toe te slaan. Want hoewel het seizoen wat mij betreft later had mogen beginnen, is het natuurlijk wel prachtig om direct thuis de derby tegen HSC te spelen.”

 1. Voorbeschouwing amateurvoetbal: Geld en ambities in de eerste klasse
  voorbeschouwing

  Voorbeschouwing amateurvoetbal: Geld en ambities in de eerste klasse

  De voorbereiding zit erop. Voor de meeste clubs zijn de wedstrijden om de districtsbeker gespeeld, terwijl anderen zich een ronde verder hebben geschoten. Komend weekend gaat het weer om het 'echie'. Geen excuses meer dat het veld te stroef is of de bal te zacht. Ook in de eerste klasse zal het weer smullen worden. Kan SVZW eindelijk de stap hogerop maken? En hoe zal het RKZVC vergaan na de zoveelste promotie?
 2. Voorbeschouwing amateurvoetbal: revanchegevoelens en vuurdoop in de tweede klasse
  VOORBESCHOUWING

  Voorbeschouwing amateurvoetbal: re­van­che­ge­voe­lens en vuurdoop in de tweede klasse

  We tellen deze week af naar het begin van een nieuw seizoen amateurvoetbal. Voor bijna alle clubs die uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse vinden zaterdag of zondag de eerste wedstrijden plaats. Een aantal clubs debuteert op het niveau waar ze komend seizoen actief zullen zijn. Andere clubs acteren al jaren in de krochten van het amateurvoetbal. Welke clubs zien we terug in de tweede klasse?

Amateurvoetbal