Volledig scherm
Roy Workel © Wim Busschers

Werken met voormalig ploeggenoten bij WVV'34

HENGEVELDE - Roy Workel maakt zich op voor een prachtige uitdaging: vanaf komend seizoen is hij hoofdtrainer van de voor hem zo bekende club WVV’34.


Zijn eigen club WVV’34 biedt Roy Workel de kans om voor het eerst op eigen benen te staan. De vereniging heeft van de opvolging van trainer Joost du Gardijn geen lange zoektocht gemaakt. De 36-jarige oud-speler van WVV voorziet de selectie in het nieuwe seizoen van oefenstof. In de afgelopen jaren heeft Workel ervaring opgedaan bij HSC’21. In Haaksbergen was hij zes seizoenen jeugdtrainer van achtereenvolgens B1 en A1. Dit seizoen loopt hij stage bij het eerste elftal van de derdedivisionist. Workel staat doorgaans twee keer in de week op het trainingsveld en is bij de thuiswedstrijden van HSC’21 present. De stage combineert hij met de cursus trainer-coach 2. Die hoopt hij in het voorjaar af te ronden. „Dit seizoen heb ik geen elftal onder mijn hoede. Dat is een bewuste keuze. Andere trainers adviseerden mij om de cursus niet te combineren met een trainerschap. Dat zou een zware belasting zijn.”

Niet bovenaan
Een stage bij een topamateurclub is voor hem een goed alternatief. HSC’21 bood hem die kans. Maar na dit seizoen komt er een einde aan de samenwerking met de club op het Scholtenhagen.
De oefenmeester stond overigens niet boven aan het kandidatenlijstje van WVV. „Rob Snijders is als eerste gepolst”, zegt Workel. De ervaren oefenmeester woont in Bentelo, maar had er geen oren naar om na onder meer een periode bij Quick’20 en Excelsior’31 opnieuw hoofdtrainer te worden.
Snijders was wel geïnteresseerd in een andere functie. Hij gaat Workel assisteren. De nieuwe trainer gaat in Hengevelde aan de slag met twee assistenten. Ook profspeler Mike te Wierik van Heracles Almelo voorziet Workel en de spelers van WVV’34 van adviezen. Te Wierik blijft die taak vervullen.
Voor Workel is het best een gewaagde stap. WVV is immers ‘zijn’ club. Hij krijgt vanaf de zomer leiding over voetballers, waarmee hij enkele jaren geleden nog samenspeelde. „Dat zijn er ongeveer zes. Ik heb enkele jaren geleden als speler afscheid genomen. Mijn laatste duel was de promotiewedstrijd tegen Pax in Lochem. Ook kom ik weer wat jongens van HSC’21 tegen, die ik in de jeugd getraind heb.”
De van HSC afkomstige Wouter Horstink, Remi Leferink en Justin Alferink spelen in de hoofdmacht van de derdeklasser. Verder krijgen Snijders en Te Wierik ook zeggenschap: twee personen die in de voetballerij meer bereikt hebben dan Workel zelf. Hij ziet dat niet als een bedreiging. „Ik ben hoofdtrainer en zij zijn assistenten, maar we doen het samen. Het lijkt me juist heel mooi om over voetbal te discussiëren. Ik sta ook open voor wat de spelersgroep wil.”

Stabiel
Workel hoopt dat WVV’34 het hoofd boven water kan houden in de derde klasse. De ploeg heeft dit seizoen pas een wedstrijd gewonnen en staat op een tegenvallende twaalfde plek. „Het streven is om een stabiele derdeklasser te zijn”

Amateurvoetbal