Volledig scherm
Een beeld uit de derby tussen Hector en GFC van 2014. © Toma Tudor

Wie wordt de eerste kampioen van de regio?

Vooruitblik amateurvoetbalENSCHEDE – RKZVC, Bon Boys, Luctor, Saasveldia of toch Sportlust Glanerbrug? Wie gaat zich dit weekeinde tot eerste kampioen van de regio kronen? RKZVC heeft de beste papieren, want de ploeg uit Zieuwent speelt zaterdag al. Naast deze kampioensduels staan er zaterdag en zondag ook mooie derby’s op het programma. Een overzicht:

Zaterdag, eerste klasse D
DOS’37 – DETO

Een speciale editie van de derby in Vriezenveen tussen DOS’37 en DETO. Het kan voorlopig namelijk de laatste burenruzie zijn, aangezien DETO strijdt voor handhaving. Directe handhaving is al niet meer mogelijk, maar DOS’37 kan de buurman nog meer problemen bezorgen bij een zege. DETO snakt dus naar een zege om De Esch en Hulzense Boys op afstand te houden. Voor DOS’37 valt er dit seizoen weinig meer te halen. De eerdere editie dit seizoen eindigde in een 3-0 winst voor DOS’37.

Volledig scherm
Een beeld van de derby tussen DETO en DOS'37 uit 2015. © Toma Tudor

Zaterdag, derde klasse D
SVVN – Rijssen Vooruit

Ook in de derde klasse D is het spannend als het gaat om de degradatiestrijd. SVVN en Rijssen Vooruit spelen zaterdag tegen elkaar en vechten beide voor klassebehoud. Lemele degradeert zeker in deze klasse, maar of het de Nijverdallers of de Rijssenaren met zich meeneemt is nog afwachten. SVVN heeft een puntje meer, maar speelde ook een duel meer dan Rijssen Vooruit. De winnaar van zaterdag verschaft zichzelf goede papieren om de nacompetitie in te gaan.

Zondag, tweede klasse I
RKZVC – FC Winterswijk (zaterdag, 18.00u)

Tweedeklasser RKZVC speelt zaterdagavond thuis tegen FC Winterswijk. Aan een puntendeling heeft de ploeg al genoeg om zich van het kampioensschap te verzekeren. Nummer twee Concordia speelde een duel minder, maar het gat is inmiddels groot genoeg. FC Winterswijk staat derde en doet nog mee om de periodetitel.

Zondag, tweede klasse J
SDC’12 – KOSC

Een leuke derby in Denekamp, waar de buurman uit Ootmarsum langskomt. SDC’12 verzekerde zich afgelopen weekeinde van de periodetitel en mag dus deelnemen aan de nacompetitie om promotie af te dwingen. KOSC heeft heel andere dingen aan het hoofd. De ploeg staat op een plek die rechtstreekse degradatie betekent aan het eind van de rit en heeft een achterstand van drie punten op ATC’65. Vandaar dat eigenlijk alleen winst telt voor de ploeg uit Ootmarsum.

Zondag, derde klasse C
Bon Boys – GSV’38

Bon Boys verloor vorig weekeinde verrassend bij Gendringen. Bij winst was de ploeg kampioen geworden, omdat nummer twee DCS ook punten liet liggen. In Haaksbergen heerst er echter geen paniek. Zondag ontvangt het hekkensluiter GSV’38. Bij winst is de titel binnen voor de ploeg van Berthil ter Avest.

Volledig scherm
Is het zondag weer groot feest bij Bon Boys? © Bon Boys

Zondag, vierde klasse B
Hector – GFC

Niet alleen in Vriezenveen is het derbytime dit weekeinde. Ook in Goor is het raak. Hector ontvangt GFC. Hector staat negende en is zo goed als veilig. Voor GFC daarentegen is er nog werk aan de winkel. De ploeg staat elfde en dat betekent straks nacompetitie. De achterstand op TVO bedraagt een punt, maar de ploeg uit Beckum speelde ook een duel minder.

Amateurvoetbal