Volledig scherm
PREMIUM
Vader Tonny Ottink (links) en Erik Temmink zijn trots op hun zonen Maik en Cyriel. De kampioensschalen zijn de laatste jaren wat grote geworden. © Reinier van Willigen

Zo vader, zo zoon bij TVO en ATC'65

BECKUM/HENGELO - Dorpsclub TVO uit Beckum speelt dit seizoen voor het eerst sinds 1986 in de derde klasse. Middenvelders Cyriel Temmink en Maik Ottink volgen daarmee hun vaders Eric en Tonnie op, die al een jaar ervaring hebben op dit niveau. Bij tweedeklasser ATC’65 krijgt doelman Niels Ensink keeperstraining van vader Frank, voormalig profspeler en sluitpost van FC Twente en Go Ahead Eagles. De appel valt niet ver van de boom.

Vooropgesteld, het was een heel andere tijd. Het seizoen 1985/1986. Toch speelden Eric Temmink en Tonnie Ottink (beiden 58) als eens in de derde klasse met TVO, nadat ze in 1985 kampioen waren geworden in de vierde klasse. Temmink toont een kleine kampioensschaal.  ,,Hier kregen we er in 1985 allemaal eentje van, toen had je nog niet zulke grote schalen",  zegt hij. Op tafel ligt ook een boekje uit de jaren ‘80. Daarin wordt oud-spits Temmink omschreven als ‘24-jarige noeste werker, die door zijn voorbeeldige inzet en storen een constant gevaar is voor alle verdedigers’. Over Ottink staat er: ‘Een technisch zeer begaafde rechtermiddenvelder die soms wel eens te moeilijke situaties opzoekt’.

Amateurvoetbal