Volledig scherm
Henk Angenent. © anp

Angenent bezig met eigen klassieker

De winnaar van de Elfstedentocht in 1997, Henk Angenent, is vanaf vandaag als sneeuwschuiver actief. Als organisator van zijn eigen natuurijsklassieker, de Angenent Classic, wil de ploegleider van Wadro het parcours over 13 kilometer helemaal sneeuwvrij hebben.

De ijsdikte bedraagt momenteel 8 centimeter, maar de sneeuw houdt de ijsgroei tegen. 'We moeten een ijskorst van 12 centimeter hebben. Dan kunnen we de wedstrijd bij de KNSB aanvragen', aldus Angenent.

De race over 200 kilometer op de Wijde AA nabij Hoogmade werd vorig jaar gewonnen door Peter van de Pol. Angenent weet nog niet wanneer hij zijn tocht wil organiseren. 'Het heeft in ieder geval geen zin om de wedstrijd voor de eerstvolgende Elfstedentocht uit te schrijven. Ik zit meer te denken dat het de revanchewedstrijd van de Elfstedentocht moet worden.'

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.