Michael Johnson, veelvoudig Olympisch en wereldkampioen op de langere sprintafstanden, geeft tegenwoordig commentaar bij de BBC.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Johnson, veelvoudig Olympisch en wereldkampioen op de langere sprintafstanden, geeft tegenwoordig commentaar bij de BBC. © ANP

Atletiekicoon Michael Johnson: ‘Atleten worden niet erkend voor hoe goed zij zijn’

Michael Johnson won twaalf keer mondiaal goud, nooit zilver of brons. Inmiddels is de Amerikaan (54) commentator en bijzonder kritisch volger. Of een van de grootste atleten ooit tijd heeft voor een interview is afwachten. Hij heeft het vooral heel druk met twitteren.

 1. Estafettevrouwen gediskwalificeerd op 4x400 meter na foute wissel: ‘We gaan met zijn allen een potje huilen’
  UPDATE

  Estafette­vrou­wen gediskwali­fi­ceerd op 4x400 meter na foute wissel: ‘We gaan met zijn allen een potje huilen’

  De Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter bij de vrouwen is in de series gediskwalificeerd op de WK atletiek in Eugene. Cathelijn Peeters, de derde loopster van de ploeg, liet bij de wissel met Lieke Klaver het stokje vallen. Ze raapte het doorgerolde stokje op, maar vergat daarbij 20 centimeter terug te lopen naar de plek waar het als eerste de grond had geraakt. Daarmee overtrad ze de regels.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’