Mark Caljouw in actie tijdens het EK.
Volledig scherm
Mark Caljouw in actie tijdens het EK. © AFP

Badmintonners stunten met finaleplek op EK voor landenteams

De Nederlandse badmintonners hebben voor het eerst de finale van het Europees kampioenschap voor landenteams bereikt. Het team won na een spannend duel in de halve finales zeer verrassend met 3-2 van gastland Frankrijk.

Kopman Mark Caljouw zette Nederland 1-0 voor door Brice Leverdez na een uur spelen in drie games te verslaan (21-13 15-21 21-19). Joran Kweekel verloor vervolgens het tweede enkelspel van Christo Popov in twee games (16-21 13-21). Het koppel Jelle Maas en Robin Tabeling bracht Oranje weer aan de leiding met winst in het dubbelspel. Ze hadden drie games nodig tegen Thom Gicquel en Ronan Labar (10-21 21-11 21-12).

Wessel van der Aar had de overwinning voor het Nederlands team al kunnen binnenhalen, maar hij moest in zijn enkelpartij tegen Arnaud Merkle na de eerste game opgeven, waardoor de stand op 2-2 kwam. Ruben Jille en Ties van der Lecq haalden in het beslissende dubbelspel het winnende punt binnen na een kraker tegen de Franse broers Christo en Toma Junior Popov. 

Het Nederlandse duo trok de partij in drie games naar zich toe: 21-15, 14-21, 21-18. Denemarken is morgen de tegenstander in de finale. De regerend kampioen rekende in de halve finale overtuigend af met Rusland (3-0) en is daarmee de favoriet tegen Nederland. 

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.