Volledig scherm
Bell Berghuis. © anp

Berghuis tevreden over 'chemische piste'

Sotsji 2014De eerste kennismaking met de 'course' waarop ze zondag bij de Olympische Spelen uitkomt op het onderdeel snowboardcross is Bell Berghuis goed bevallen. 'Onder deze warme omstandigheden was de sneeuw verbazingwekkend goed', zei ze nadat ze de met chemicaliën bewerkte piste was komen afglijden.

De Russen hebben, zo meldde haar coach Frank Germann, over het hele parcours een soort korrels gestrooid. 'Die zorgen er voor dat de sneeuw niet smelt, het lijkt een soort kunstmest. De sneeuw wordt een beetje 'slushy', suikerig zeg maar, maar niet door en door.' Berghuis deed op de eerste van 2 trainingsdagen vier runs. 'Het voelde goed, ik heb er veel vertrouwen in.'

Berghuis werd half januari ziek en was daarom de weken voor de Spelen thuis in plaats van in de sneeuw. 'Een dag voor de opening zij we hier naartoe gekomen. Met Frank heb ik hier in de bergen goed kunnen trainen en vandaag dus voor het eerst op de course. Op zo'n eerste dag ben je vooral met jezelf bezig, morgen gaat het wat meer met elkaar.' Bij snowboardcross gaan zes rijdsters tegelijk de baan met obstakels in. De snelste wint.