Links Kai Sakakibara in 2014.
Volledig scherm
Links Kai Sakakibara in 2014.

BMX'er Sakakibara in kunstmatige coma gebracht na zware val

De Australische BMX’er Kai Sakakibara is door artsen in een kunstmatige coma gebracht nadat hij zaterdag bij een val tijdens de wereldbekerwedstrijd van het Australische Bathurst verwondingen aan het hoofd had opgelopen. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. 

De wedstrijden in Bathurst werden kort na zijn val afgebroken omdat de wind voor gevaarlijke omstandigheden zorgde. Zondag werd er helemaal niet meer gestart.

Sakakibara is zondag geopereerd en wordt, zoals het er nu naar uitziet, twee weken in coma gehouden. ,,Kai’s situatie is kritiek maar stabiel. Hij is in goede handen”, liet de familie weten. ,,We weten dat er nog een lange weg te gaan is, maar we blijven positief. Het gaat nu alleen om herstel, Kai’s carrière als BMX’er staat even stil”, liet de familie weten. 

Jongere zus Saya geldt als medaillekandidaat bij de Olympische Spelen van Tokio. Haar 23-jarige broer is de nummer 10 op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Niek Kimmann. De Nederlander liet zaterdag de eerste race lopen omdat hij het te gevaarlijk vond.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.