Volledig scherm
Tyson Fury. © AFP

Bokser Fury weet het zeker: ‘Het is afgelopen met Joshua’

Het is afgelopen met bokser Anthony Joshua na zijn verlies van de wereldtitel aan Andy Ruiz Jr. Dat zegt collega-bokser Tyson Fury. Volgens de andere Britse voormalig-wereldkampioen heeft Joshua laten zien dat hij niet in de ring wil staan. ,,Toen hij de ring inkwam, zag ik meteen dat hij daar niet wilde zijn”, zei Fury tegen de BBC.

De 29-jarige Mexicaan Ruiz schakelde de nog ongeslagen Joshua in de zevende ronde van het gevecht uit en mag zich daardoor de nieuwe wereldkampioen noemen bij vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Volgens Joshua’s promotor Eddie Hearn komt er waarschijnlijk later in het jaar een herkansing.

,,Fysiek in de training kan Joshua iedereen aan”, ging Fury verder. ,,Maar dat is onbelangrijk. De twee beste boksers qua conditie in de laatste twintig jaar waren Vladimir Klitsjko en Joshua en ze zijn allebei neergegaan tegen dikke boksers.”

Volledig scherm
Joshua. © PA Wire/PA Images
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”