Brooklyn Nets stunt tegen koploper Toronto

VideoDe basketballers van Brooklyn Nets hebben voor een daverende verrassing gezorgd in de NBA. Na een serie van acht nederlagen op rij versloegen de Nets uitgerekend Toronto Raptors, tot dusverre het best presterende team in de Amerikaanse profcompetitie. Na verlenging eindigde het duel in 106-105. 

Volledig scherm
© USA TODAY Sports

Jarrett Allen bezorgde de thuisploeg ruim een minuut voor tijd de voorsprong, waarna zowel Kyle Lowry als Fred VanVleet namens Toronto achter de driepuntslijn miste.

Behalve de reeks van acht nederlagen op rij had Brooklyn in de eigen hal ook al acht keer achtereen verloren. Opmerkelijk genoeg maakte het team tegen Toronto Raptors in 2015 ook al een einde aan een reeks van liefst twaalf verliespartijen. Topschutter bij de winnende ploeg was D'Angelo Russell met 29 punten. De meest productieve man was Kawhi Leonard die goed was voor 32 punten namens Toronto. Het was de zesde nederlaag van zijn ploeg tegen 21 overwinningen.

Meer topteams gingen onderuit. Denver Nuggets, de koploper in de Western Conference, verloor van Charlotte Hornets: 113-107. De Nuggets hadden de laatste zeven wedstrijden ervoor gewonnen. Milwaukee Bucks, tweede in de Eastern Conference, ging in de eigen hal onderuit tegen Golden State Warriors. De titelverdediger dankte de zege (105-95) onder meer aan Stephen Curry en Klay Thompson, beiden goed voor 20 punten.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
De Toronto Raptors druipen af in New York. © Getty Images