Michel Butter.
Volledig scherm
Michel Butter. © ANP

Butter meldt zich af als reserve olympische marathon

Michel Butter heeft zich afgemeld als reserve voor de marathon op de Olympische Spelen. Hij had de voorbije weken nauw contact met de tobbende Abdi Nageeye. Maar nu Nageeye zich weer fit voelt en de Spelen naderen, ziet Butter geen heil meer in zijn voorbereiding doortrekken.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Abdi Nageeye twijfelt over olympische deelname: ‘Wil honderd procent fit zijn’
  Podcast

  Abdi Nageeye twijfelt over olympische deelname: ‘Wil honderd procent fit zijn’

  Alleen als Abdi Nageeye de komende drie weken alle belangrijke trainingen goed kan afwerken, staat hij op 8 augustus aan de start van de marathon op de Olympische Spelen. Dat vertelt de Nederlands recordhouder in de nieuwe aflevering van Hardlooppodcast De Pacer, waarin Pim Bijl en Eric Brommert met hem bellen. ,,Begin juni kreeg ik helaas hamstringproblemen. Ik mag nu geen terugval meer krijgen.”