Alle sportclubs zijn met ingang van afgelopen zondag vanaf 17.00 uur gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle sportclubs zijn met ingang van afgelopen zondag vanaf 17.00 uur gesloten. © ANP

Column Thijs Zonneveld | Sportclubs na vijven dichtgooien, ik snap er geen pepernoot van

Columnist Thijs Zonneveld begrijpt alle coronamaatregelen van het kabinet, maar waarom sportverenigingen om 17.00 uur het sportcomplex op slot gooien, gaat zijn voorstellingsvermogen te boven. ‘Waarom zou je lid zijn van een club als je om de haverklap niet kunt spelen of trainen?’

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. ‘Mooie TeamNL-terugreis’ vervangt ‘losersvlucht’ tijdens Olympische Spelen in Parijs

  ‘Mooie TeamNL-terugreis’ vervangt ‘losers­vlucht’ tijdens Olympische Spelen in Parijs

  Nederlandse sporters mogen na te zijn uitgekomen op de Spelen in Parijs nog even in het olympisch dorp blijven, maar niet tot het einde. Olympiërs die klaar zijn moeten twee nachten nadat hun laatste landgenoot in hun sport is uitgeschakeld weg uit het dorp, bevestigt een woordvoerster van NOC*NSF na berichtgeving van De Telegraaf. Zo wil de sportkoepel voor ‘iedereen dezelfde omstandigheden creëren’.