Seth Curry (links) in duel met zijn broer Stephen Curry eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Seth Curry (links) in duel met zijn broer Stephen Curry eerder dit seizoen. © USA TODAY Sports

Curry tegen Curry in finale Western Conference: ‘Droom die uitkomt’

NBADe Amerikaanse basketbalbroers Stephen Curry (31) en Seth Curry (28) troffen elkaar al vaker in de reguliere competitie van de NBA, maar nu staan ze voor het eerst tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. 

Seth Curry bereikte zondagavond met Portland Trail Blazers de eindstrijd in de westelijke divisie door het zevende en beslissende duel met Denver Nuggets te winnen: 100-96. Hij gaat het nu opnemen tegen zijn oudere broer Stephen, die al jarenlang tot de grote sterren van de NBA behoort.

Stephen Curry werd de afgelopen vier jaar drie keer kampioen van de NBA met Golden State Warriors. De ploeg uit Californië is in de play-offs nu nog één stap verwijderd van de NBA-finale. Om die opnieuw te halen, moeten de Warriors zien af te rekenen met de Trail Blazers van Seth Curry. Die 28-jarige guard staat in de schaduw van zijn grote broer, maar hij wil niets liever dan Stephen nu verslaan.

,,Het is voor ons beiden een droom om elkaar te treffen in deze finale’', zei Seth Curry. Het is voor het eerst dat twee broers het tegen elkaar opnemen in een finale in de NBA.

30 X 30(31)...Important moment to just stop and thank God for these experiences. Was always proud to play against my bro @sdotcurry in the league- but tonight we needed to take a moment and celebrate it with the jersey swap! Love you bro! #backyardtotheNBA

2.1m Likes, 7,143 Comments - Wardell Curry (@stephencurry30) on Instagram: "30 X 30(31)...Important moment to just stop and thank God for these experiences. Was always proud..."

Happy Bday @sdotcurry! Just glad to see you on a different mission these days. Love you bro. #StarStuddedYear

600.8k Likes, 1,586 Comments - Wardell Curry (@stephencurry30) on Instagram: "Happy Bday @sdotcurry! Just glad to see you on a different mission these days. Love you bro...."

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.