Volledig scherm
Lilian de Geus, archieffoto. © EPA

De Geus start goed op olympisch zeilwater

Lilian de Geus ligt op koers voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. 

De wereldkampioene windsurfen in de RS:X-klasse gaat na de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd op het het olympische wedstrijdwater van Tokio 2020 aan de leiding. Ze heeft aan een plek bij de eerste zeven voldoende om zich te kwalificeren.

De Geus eindigde in de eerste race als 21ste, maar kan dit resultaat wegstrepen. Ze herstelde zich daarna door in de tweede en derde race de eerste plaats te pakken.

Marit Bouwmeester kan zich ook kwalificeren in de Laser Radial. De regerend olympisch kampioene moet zich bij de eerste vier van het klassement scharen. Na de eerste dag staat ze elfde na de tweede en 23ste plaats.

Bij de mannen bezet Kiran Badloe na de eerste dag de tweede plaats in de RS:X-klasse. Hij eindigde respectievelijk als derde, eerste en achtste. In de 470 bij de vrouwen kenden Afrodite Zegers en Anneloes van Veen ook een goede start met met de tweede plek.

  1. CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testosteronzaak

    CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testoster­on­zaak

    Sporttribunaal CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak over het beroep dat atlete Caster Semenya heeft aangespannen tegen een besluit van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Zuid-Afrikaanse Semenya, die van nature een hoge testosteronspiegel heeft, moet van de IAAF medicijnen slikken om de waarden van dat hormoon te verlagen. Zo niet, dan mag ze volgens een nieuwe regel in wedstrijden niet meer uitkomen bij de vrouwen.