Volledig scherm
Wedstrijdbeeld Oranje-Rood - Mülheim. © EHL

Deceptie voor Oranje-Rood: hockeyers op eigen terrein uitgeschakeld in Euro Hockey League

Wat een deceptie voor Oranje-Rood. De gastheer van de prestigieuze Euro Hockey League werd vanavond in de achtste finales uitgeschakeld door Uhlenhorst Mülheim. De Duitsers wonnen de gelijk opgaande wedstrijd met 2-3. Geen kwartfinale op zaterdag dus voor de ploeg van coach Roger van Gent, maar de verliezersronde op vrijdag.

Oranje-Rood - dat in de competitie stroef draait na de winterstop - en de Duitse recordkampioen waren voor rust goed aan elkaar gewaagd. De eerste de beste kans voor Uhlenhorst Mülheim was raak. In de vijfde minuut zette Jan Schiffer de Duitsers op voorsprong; 0-1. Aanvoerder Mink van der Weerden bracht zijn ploeg in het tweede kwart op gelijke hoogte. Eerst werd zijn strafcorner nog knap gered, in de rebound pushte hij vanaf randje cirkel beheerst raak: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Kort na de pauze keek Oranje-Rood weer tegen een achterstand aan door een doelpunt van Timm Herzbruch. Doelman Pirmin Blaak was na een knappe redding kort hiervoor uit zijn doel en verdediger Mark Rijkers kon het schot van Herzbruch net niet keren op de doellijn; 1-2. Met een technisch fraai hoogstandje maakte Bob de Voogd aan het einde van het derde kwart de gelijkmaker. De Helmondse aanvaller nam een harde bal van Robert van der Horst direct onder controle, stuurde zijn tegenstander in het bos en prikte raak: 2-2.

Mokerslag

In het vierde en laatste kwart was het opnieuw Herzbruch die een fout in de Eindhovense verdediging afstrafte: 2-3. De Eindhovenaren vochten na deze mokerslag voor wat ze waard waren. Drie minuten voor tijd ging doelman Blaak naar de kant ten faveure van een veldspeler. Met nog 38 seconden op de klok kreeg Oranje-Rood een strafcorner. Na een goede redding van de Duitse doelman mocht Van der Weerden nog een keer aanleggen maar zijn inzet werd gekeerd door een speler op de lijn. Enkele seconden later klonk het eindsignaal.