Volledig scherm
PREMIUM
Onder toeziend oog van assistent-bondscoach Harrie Weerman gooit Delaila Amega een balletje © BSR Agency

‘Dit Oranje straalt één en al plezier uit’

Interview Harrie WeermanOp zijn oude dag staat handbaldier Harrie Weerman aan de vooravond van - wie weet - sporthistorie. Als assistent van bondscoach Mayonnade geniet hij van de ‘terriërs’ die hij als meisjes zag binnenkomen bij de academie. Gisteren haalden ze wéér de WK-finale met Oranje.

Door Rik Spekenbrink

Hij is op weg naar een glaasje sake in Kumamoto. Even bijkomen. Niet alleen van de thriller van een halve finale tegen Rusland (33-32), ook van het gegil en gezang van de handbalsters na afloop. In het hossende kringetje na afloop werd het aloude ‘We gaan nog niet naar huis, want moeder is niet thuis’ ingezet. ,,Die Hollandse meezingers kan ik nog wel aan. Maar dat gebonk en gebots even later in de bus... Dat vonden de oudjes voorin minder prettig.”

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”