Volledig scherm
Marc Marquez en Andrea Dovizioso. © Getty Images

Dovizioso wint MotoGP in Spielberg

Andrea Dovizioso heeft op zijn Ducati zondag de Grote Prijs van Oostenrijk in de MotoGP gewonnen. De Italiaan won op de Red Bull Ring van Spielberg na een spannend gevecht met zijn rivaal Marc Márquez. 

Pas in de laatste bocht kwam Dovizioso ten koste van Marquez aan de leiding. Hij verkleinde zijn achterstand in het klassement om het wereldkampioenschap op zijn opponent daarmee tot 58 punten. De Italiaan Danilo Petrucci is derde.

“Het was een gok”, zei Dovizioso over zijn geslaagde poging in de slotronde. “Eigenlijk was het onmogelijk om Márquez nog in te halen. Maar ik dacht: laat ik eens gek doen. Er zijn van die momenten dat zoiets werkt. Vandaag zat het mee.”

Bo Bendsneyder eindigde als 15e in de Moto2. Het leverde de Rotterdammer, vertrokken van de 23e startplek, een punt op in de strijd om de wereldtitel. De Zuid-Afrikaan Brad Binder won.

Bendsneyder was tevreden. “Ik kon een redelijk constante snelheid houden en een handvol rijders inhalen. Finishen was het doel en ik ben blij met dit punt, maar we willen meer. Om dat te bewerkstelligen moeten we zorgen dat we er beter bij komen te staan. Daar gaan we hard aan werken.”

Voor het eerst sinds zijn terugkeer won Romano Fenati een wedstrijd in de Moto3. De Italiaan werd vorig jaar geschorst omdat hij in de rem van een tegenstander kneep.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP