Volledig scherm
Holly Clyburn. © epa

Engelse Clyburn sterkste in winderig Badhoevedorp

Holly Clyburn heeft zondag het Ladies Open golf op haar naam geschreven. De jonge eerstejaars professional uit Engeland kwam na een sterke laatste ronde van 71 slagen op golfbaan The International uit op 211 slagen totaal, 8 onder par.

Ze had drie slagen voorsprong op haar landgenote Charley Hull, die met een ronde van 69 slagen een flinke opmars in het klassement maakte. De Zweedse Carin Koch eindigde als derde.

Christel Boeljon haakte in de finaleronde af op de winderige baan onder de rook van Schiphol. Ze kwam een triple bogey op de 12e hole niet meer te boven en finishte met een dagscore van 77 op de 12e plaats, op 8 slagen van de winnares. Clyburn, die pas haar vierde toernooi op de Ladies European Tour speelde, verdiende 37.500 euro met haar zege.

Boeljon wist als boegbeeld van het Ladies Open zoals gewoonlijk alle ogen op haar gericht. De eerste twee ronden toonde de Alkmaarse aan dat ze de lastige baan in de vingers had en nestelde ze zich in de top van het klassement. Op de slotdag bleef ze tot aan de 12e hole kans maken op de eindzege. Na die zeperd maakte ze geen fouten meer, maar de kloof met de koplopers was geslagen. Toernooidirectrice Liz Weima blijft zodoende de enige Nederlandse winnares van het Ladies Open (1994).

'Het was net niet goed genoeg', zei Boeljon over haar laatste ronde. 'Ik heb gespeeld zoals ik altijd speel met hetzelfde speelplan. Ik ben tevreden over mijn spel de laatste maanden, maar mijn spel was vandaag net niet top', aldus de Nederlandse, die zich nu weer gaat richten op de toernooien op de Amerikaanse tour LPGA.

Dewi-Claire Schreefel eindigde als 29e. Anne van Dam was de beste amateur; ze werd keurig 35e.