Volledig scherm
Churandy Martina op archiefbeeld. © BELGA

Europa leidt in continentale atletiekstrijd tegen USA

The MatchEuropa leidt na de eerste dag in de continentale atletiekstrijd tegen de Verenigde Staten in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. 

De Europese atleten scoorden in 'The Match' op de eerste achttien onderdelen 331 punten, tegen 304 voor Team USA. Dinsdag is de tweede dag met de resterende negentien onderdelen.

Een aantal Nederlandse atleten had een inbreng in deze eerste strijd tussen Europa en de VS, waarin de meeste wereldtoppers ontbreken. Naomi Sedney liep de 100 meter bij de vrouwen in 11,77, Chris Garia noteerde op de 100 meter bij de mannen 10,46.

Sedney was ook de slotloopster van het Nederlandse kwartet, dat op de 4x100 meter estafette als derde eindigde in 43,82. Bowien Jansen, Nargélis Statia en Eefje Boons waren de andere loopsters. 

Bij de mannen liep Nederland, met Joris van Gool, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina, naar de tweede plaats in 38,45.

Volledig scherm
© Getty Images for European Athlet
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”