Volledig scherm
Anna Ryzhykova uit Oekraïne. © Getty Images for European Athlet

Europese atleten beter dan collega's uit VS

Europa heeft de atletenstrijd met de Verenigde Staten gewonnen. Na twee dagen topatletiek in Minsk scoorden de Europese atleten 724,5 punten. De Amerikaanse sporters kwamen tot een totaalscore van 601,5.

Volledig scherm
Isaiah Harris. © Getty Images for European Athlet

In totaal waren er 37 onderdelen bij het continentale atletiekduel. Dinsdag kwamen nog twee Nederlandse atleten in actie in Minsk. Nick Smidt werd zevende op de 400 meter horden in een tijd van 50,29 seconden. Mike Foppen liep de 3000 meter in 8.01,72. Hij kwam als achtste en laatste over de finish.

De tweestrijd tussen Europa en de VS - ook wel 'The Match' genoemd - was in de jaren 50 en 60 een bekende atletenwedstrijd. Dit jaar werd het stokoude continentale duel nieuw leven ingeblazen.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”