Volledig scherm
Femke Heemskerk. © BSR Agency

Femke Heemskerk naar finale 50 vrij

Zwemster Femke Heemskerk is op de slotdag van de EK kortebaan in Glasgow doorgedrongen tot de halve finales van de 50 meter vrije slag. De Nederlandse zette de derde tijd neer in de series: 23,87. Dat was twee tienden boven haar persoonlijk record.

Heemskerk veroverde dit toernooi al twee keer brons: op de 100 en 200 meter vrij.
Tamara van Vliet zwom de achtste tijd in de series en plaatste zich ook voor de halve finales. Zij noteerde een tijd van 24,23.

Valerie van Roon en Kira Toussaint zwommen de twaalfde en dertiende tijd. Normaal gesproken goed voor een plek in de halve finales, maar omdat een land maximaal twee zwemsters mag opstellen, vielen zij af.
De halve finales en finale zijn later zondag.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”