Volledig scherm
PREMIUM
Badr Hari. © ANP

Gaat Badr Hari echt naar de Spelen? ‘Dit is een fabeltje’

Verschillende sportenHij is geblesseerd, ligt onder contract bij Glory en komt daar uit voor Marokko. Maar los van alle praktische bezwaren: kan een kickbokser in een paar maanden tijd als bokser naar de Olympische Spelen? ,,Ik wens hem succes.”

Door Rik Spekenbrink

Orhan Delibas moest vijf partijen boksen in vijf dagen tijd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 1992, waar hij uiteindelijk zilver won. Geen ritme wat kickbokser Badr Hari gewend is, zegt de Arnhemmer (48). ,,Badr kan heus boksen. Maar dit zal niet meevallen voor hem. Als hij graag naar de Spelen wil, moet hij ervoor gaan. Maar ik denk dat het een fabeltje is dat het hem gaat lukken.”

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”