Volledig scherm
Jeffrey Herlings wint de GP van Turkije 2019. © KTM Images

Herlings wint weer: ‘Een jaar met hobbels en nodige dieptepunten’

Jeffrey Herlings houdt de tel goed bij als het gaat om zijn aantal overwinningen. De Brabander won vandaag de Grote Prijs van Turkije in de MXGP. Het was pas zijn eerste zege in dit jaar, maar Herlings kwam door langdurig blessureleed dit jaar amper in actie. 

,,Ik heb weer gewonnen! Sinds 2010 heb ik ieder jaar een grand prix gewonnen en dit was mijn 85ste in totaal", zei hij in een reactie.

De crosser van KTM veroverde vorig jaar als eerste Nederlander de wereldtitel in de koningsklasse MXGP. Hij heeft ook drie wereldtitels in de lichte klasse MX2 achter zijn naam. ,,Het was een jaar met vele hobbels en de nodige dieptepunten, dus ik probeer er dit seizoen nog wat van te maken. Ik wilde hier heel graag beide manches winnen", aldus de 24-jarige Brabander.

Hij moest op het Turkse circuit Afyonkarahisar afrekenen met provinciegenoot Glenn Coldenhoff, die in de tweede manche lang aan de leiding reed. ,,Ik vond nog precies op tijd de juiste plek om hem te passeren."
Herlings en Coldenhoff zijn de kopmannen van het Nederlands team, dat eind september in Assen aast op de titel in de Motorcross der Naties.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”