Volledig scherm
© ANP

Hockeyers Kampong dwingen beslissend duel om landstitel af

De hockeyers van Kampong hebben in de strijd om het landskampioenschap een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen. De Utrechtse club won bij Bloemendaal, na een achterstand, met 2-1.

Al in de tweede minuut maakte Yannick van der Drift met een backhand de 1-0 voor Bloemendaal en de eerste landstitel sinds 2010 leek daarmee aanstaande. Boet Phijffer en Jip Janssen zorgden ervoor dat Bloemendaal toch nog teleurgesteld afdroop.

Het eerste finaleduel werd in Utrecht met 2-1 gewonnen door Bloemendaal. Zondag om 16.00 uur volgt de beslissende wedstrijd, opnieuw op het complex van Bloemendaal.

Kampong werd de afgelopen twee jaar kampioen in de hoofdklasse.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”