Hockeyers verslaan Argentinië via shoot-outs

De Nederlandse hockeyers hebben olympisch kampioen Argentinië verslagen in de Pro League. De ploeg van manager Max Caldas gaf in Buenos Aires twee keer een voorsprong uit handen (2-2), maar zegevierde alsnog via shoot-outs: 3-1. Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Jonas de Geus kwamen allemaal tot scoren, keeper Pirmin Blaak hield drie Argentijnen van scoren af.

Drie van de vier doelpunten vielen in het eerste kwart. Oranje kwam na vijf minuten op voorsprong via Mirco Pruyser en vrijwel direct na de gelijkmaker van Lucas Martinez bracht Billy Bakker de ploeg van Caldas opnieuw aan de leiding. Nadat in het derde kwart de 1-3 van Mink van der Weerden uit een strafcorner was afgekeurd, trok Jose Tolini de stand gelijk. De Argentijn passeerde Blaak uit een strafcorner.

Oranje begon het tweede seizoen van de Pro League met twee nederlagen tegen India, waarvan de tweede wel via shoot-outs. De hockeyers wonnen daarna twee keer bij Spanje (4-3 en 4-2). De mannen spelen zondag nog een keer tegen Argentinië in Buenos Aires , waar ook de Nederlandse vrouwen dit weekeinde twee keer in actie komen.

Max Caldas.
Volledig scherm
Max Caldas. © ANP
  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.